SSKF PÅ BÅTMÄSSAN 2005
Båtmässan Allt för sjön har som vanligt slagit upp dörrarna, och det är ganska bra halibalo i SSKF´s monter. I år samsas vi med SYS, GYS och M-båtsförbundet, och en av huvudpunkterna är förstås att locka så många deltagare som möjligt till mäskerskapsseglingarna i Eskilstuna för A22, SK30, M22, M25 och M30.

På väggen hänger snygga tävlingsinriktade bilder från 22:or och 30:or och även M-båtar, tagna av Malcolm Hanes och Allan Förberg. Via en datorskärm kan man se i princip ALLA bilder som Malcolm Hanes tog i somras i Nynäshamn. Och det är lätt att bli fastnaglad vid skärmen. Längtan till sommar och segling är påtaglig efter en genomtittning och många besökare i montern dreglar avundsjukt åt våra snygga och klassiska båtar. OBS: Bilderna finns att köpa på mässan till det fascila priset av 40 kronor. Sjukt billigt.... Här finns också senaste numret av Skärgårdskryssaren som snart dimper ner i brevlådan. Men vill man ha en första inblick i årets nyheter så bör man bege sig till mässan direkt.

Vill man känna på lacken kollar man in 17 meter långa Plymlådan Mignon, född 1905 och nu i nyskick genom Mats Selins omsorg. Här var det extra många hugade betraktare som spanade länge och speglade sig i glansen.

Har man tur stöter man på SSKF:s ordförande Hasse Samuelsson som serverar hembryggt kaffe från båset bakom och berättar om nya medlemmar. Bl.a hade Peter Norlin tittat förbi och sagt att nu eller aldrig är det dags.

I övrigt så står det en snygg bäverhydda i entrén, en splitter ny plastneppe i A-hallen bredvid en toklackad liten campingbåt. Och så bör man inte missa Svenska Seglarförbundets jubileumsbok: 100 år under segel. Där en stor del av innehållet präglas av skärgårdskryssare i allmänhet och Skärgårdskryssarepokalen i synnerhet. Missa inte den! 250 spänn är mässpriset.

Hälsningar med vårkänslor,
Allan Förberg