VÅRESKADERN 2004
Tre trettior och snö!

Efter torsdagens soliga väder och en fin segling på fredagen så verkade SMHIs prognos vara fel, men de hade rätt. Så här i efterhand kan man fundera på vad man håller på med när det strax innan start börjar snöa. Men snön var inte det värsta! Efter vinterns renovering av S86 Ellen III så har hon börjat läcka, det har pga av masttrycket börjat läcka mellan sambordet och nästa bord på en sträcka av 10-15 cm. Det läcker väldigt mycke....

Nåväl starten gick en halvtimme senare än beräknat och Ellen var först över linjen, en det hjälpte föga då jag valt att segla med fock för att inte läckan skulle förvärras. Det tog inte lång stund innan S163 Pani med fulla segel och Max vid rodret kom förbi forsande. Det får väl gå tänkte jag bara jag håller S223 Deidre bakom. Hasse seglade ensam med självslående fock, men han lyckades segla om Ellen. Pani hade då för länge sedan försvunnit och Hasse drog ifrån. Banan gick från Säck och norr ut på Möja västerfjärd och vid rundningen västerut kom ett vrid som gjorde att vi kunde segla om Deidre. På halvvinden kom dock Deidre förbi och ikapp igen och mungiporna åkte ner. Jag tröstade mig med att det måste bero på att durkarna flyter, inte kan Hasse vara så bra! Men vid nästa rundning söderut vid Träskö körde Didre fast i ett blekhål och vi kunde segla förbi och ohotade ta oss i mål som andra 30:a.

Seglingen var trots allt ganska spännande och vädret blev sakta bättre. På kvällen var det tipspromenad och jag förstår nu att man skall segla stor båten med en massa ungar i för att ha en chans att vinna.

/Patrik Stenberg
ordf 30-klubben

Mer om Våreskadern