Skärgårdskryssaren dag 2003
PANG!! Startskottet ekar över fjärden utanför Getfoten. Segel skotas, jakter accelererar och söker fri vind för att så fort som möjligt ta sig mot målet. Så brukar det se ut när kappseglingen Skärgårdskryssarens dag startar. Men inte i år. Det blåser nämligen ingenting, inte minsta lilla pust. Dock skiner solen på oss och det är varmt, en härlig sensommardag.
Regattan har börjat som den brukar, samling vid bryggorna under fredagskvällen, det tittas på jakter, diskuteras om sommarens seglingar och konsumeras både mat och dryck i god stämning. Klockan 22 bjuds det traditionsenligt på bål vid dansbanan. Eftersom Riddarfjärden är bokad av motorbåtstävlingar på lördagen, har vi i år sällskap GYS och de jakter och som brukar segla GYS kappsegling på fjärden framför Stadshuset.
Lördag morgon startar med skepparmöte och Hasse Samuelsson meddelar oss banan. Vi kommer att segla det kortaste alternativet men de flesta tvivlar nog ändå på att vi skall hinna i mål innan maxtiden 240 minuter gått ut.
Första start är kl. 11.00, minsta båten, en R4, startar. När vår start går 20 minuter senare ligger R4:an fortfarande några längder från linjen, på samma plats som hon befann sig på när hon startade. Vi har ca en båtlängd till linjen när skottet går, en halvtimme senare har vi 3 längder, vi har drivit åt fel håll! Jakterna driver sakta runt varandra, ibland får vi putta ifrån när båtarna kommer för nära. Efter en timme lyckas vi driva åt rätt håll och tar oss över linjen. Det tar minst 5 minuter från det att fören passerat tills jag som sitter vid rodret också har kommit över startlinjen. Samtal förs mellan båtar, även bad förekommer då det är varmt i solen. Några jakter lyckas faktiskt driva åt rätt håll med lite bättre fart än andra och tar sig några hundra meter mot första rundningen. Plötsligt känner jag en liten, liten vindpust, vi glider sakta iväg ett 50-tal meter i någon tiondels knop men sedan stannar vi upp igen.
Helt plötsligt hör vi höjda röster akterifrån. Vi vänder oss om och tittar österut. Där kommer en av VikingLines färjor fram bakom en ö. Alla jakter ligger och driver mitt i farleden utan möjlighet att ta sig därifrån med seglens hjälp. Skall kappseglingen ta slut p.g.a. att vi måste starta motorerna för att ge plats åt färjan? Men den girar och tar den södra farleden så att vi kan stanna kvar där vi är.
Första jakt som ger upp är 95:an Regina som startar motorn och ger sig av, en och en halv timme efter första start. En stund senare mörknar vattnet borta vid Ormingelandet, äntligen kommer det vind. Efter ca 2 timmar kan vi se ett slut på dagens ”vind-väntan”. De båtar som är längst söderut börjar sakta röra på sig och gör snart god fart. Vi väntar spänt, när skall det orka fram till oss? Nu kommer det, vi gör fart framåt, 1, 2, 3, 4 knop!!!! Alla jakter börjar röra sig och leta sig fram i byarna som kommer. Det finns fortfarande hål där det inte blåser så det gäller att ha koll så att man kan undvika de värsta stoppen. Olika strategier böjar framträda, somliga söker sig upp mot lovart där vinden kommer först, men där finns också land som kan ge lä så andra söker sig längre ut på fjärden. Vi hamnar någonstans mitt i för jakterna runt oss vill inte segla samma kurs som vi. Vinden fortsätter att vara nyckfull, en jakt kan vara jämsides ena stunden, hundra meter efter nästa för att sedan få fart och dra ifrån med lika mycket.
Avståndet till de som drivit iväg och tagit ledningen minskar då vinden inte nått dem ännu, de måste bli nervösa där framme. Två timmars kämpande förgäves. Fältet hinner nästan ikapp dem alla men en hinner undan, 55:an Sonja. Efter rundning av Granholmen skotar vi för bidevind och vänder fören mot Stockholm. Nu har vinden stabiliserats och det blåser en bekväm sydväst på 3-5m/s. Plötsligt kommer ett antal tri- och katamaraner in i fältet, flerskrovsbåtarna gör mer än tre gånger så hög fart som skärgårdskryssarna och GYS-jakterna. De är ute och seglar Runt Lidingö, ett race som går medsols runt ön, så vi har sällskap med dem in mot stan. Som tur är har även den kappseglingen haft dålig vind och huvudfältet med vanliga enskrovare har inte hunnit ut till oss ännu. Det hade nog blivit trångt och rörigt med två kappseglingar som kryssar mellan Lidingö och Nacka samtidigt
Fortfarande finns det lite partier med svagare vind och det blir omkastningar i fältet ibland. Några båtar har gått in mot Gåshaga där de tillfälligt tappar fart, det gäller att hålla uppmärksamheten på topp så att vi inte seglar in i sämre vindar igen. Vi lyckas hålla bra fart på Ingabritt och seglar upp oss men det hjälper inte, det saknas 20 minuter för att vi skall hinna till målet vid Blockhusudden. Endast 55:an Sonja hinner fram till fyren innan tiden är ute.
Trots att maxtiden gått ut fortsätter de flesta in mot stan för att delta i söndagens seglingar på Riddarfjärden. Själva vänder vi tillbaks till Getfoten då vi skall hem till Stavsnäs imorgon och inte vill ligga över natten inne i stan.

Viktor Karlin, SK30 Ingabritt


Det tog tid att komma över startlinjen

Äntligen på väg :-)

55:an Sonja lyckades ta sig i mål.

Bilder från www.sk22.nu där det finns fler bilder från seglingen.