KLINGA SNABBASTE JAKT PÅ LIDINGÖ RUNT.
Bertil Klinga styrde snabbast på Lidingö Runt i sin SK30 Malin. Hela fem (rekord???) SK30 ställde upp, i särklass största jaktklassen när 22:orna hade manfall.
Det bjöds på strålande solsken men något ojämna och luriga vindar. Bertil gjorde sitt ryck strax före rundning upp på Askrike, där han i ett ruggigt innerspår passerade bl.a en E-kanot, en Express och A22:an Cirdan med bara fem meters marginal till land...
Enda storbåt var 75:an Tarantella som hade svårt att hänga med när det blåste lätt i början. Dom kom sist i Classic Yacht klassen, vilket räddade mätchef Olle Madebrink från att få den äran.
Tvåa bland skärgårdskryssarna var SK30 Ejfi.
Trea och enda 22:a i mål blev 356 Cirdan, efter det att Svenne Högelin valde att bryta när Askrike till en början låg spegelblank. Cirdan singlade förbi SK30 Svalah på slutrakan, som glömde att i det läget skicka upp sin spinnaker.
Äntligen har seglarsäsongen tagit fart och vi som var med fick en härlig men något lång dag på fjärden och en passande solbränna på köpet!

/allan förberg


S219 Malin blev bästa jakt.

S226 Ejfi

Omstart

Tarantella och S210 Renaissance
ORDFÖRANDE SEGLAR SOM FÖRDÄCKSGAST PÅ 228 INDRA
En propaganda dag för svensk seglingssport! Efter helger av arbete på Ellen III var det skönt att få komma ut i vårsolen och delta i Lidingö runt. Vi träffades i Sveaviken kl 08.30 för att mecka färdigt och transportera båten till starten vid Lidingöbron. Det var ägaren Henrik Moberg, svågern Magnus, DN-isjaktsseglaren Ola Möller samt undertecknad.
Vi kom fram precis till fem minuters skottet så det var bara att göra i ordning allt på fördäck, starta och hissa spinnakern. Vi kom iväg dåligt och fick snabbt se oss omseglade av de andra trettiorna. När vi skulle runda Brevik hade vinden dojjat ut och vi kom ikapp J80 och Expresserna som startat före. Det blev en omstart och vi valde att segla österut mot Danmarksholmen för att runda hela fältet på yttersidan, vilket gick bra.
När vinde kom på nytt så fick båtarna som valt att gå nära Lidingö den först och vi kunde på avstånd se hur fältet sakta gled ifrån när vi låg i bleket nere vid Telegrafberget. Halvkakssundet var en plåga då vi så hur gummibandet drogs ut. Henrik tappade lusten och började fika, ett perfekt knep för att få det att börja blåsa. När vi närmade oss Duvholmen kom vi ikapp en M22 som startat samtidigt, en total förnedring för oss. Men vi fick syn på Madebrink och tog upp kampen på Askrikefjärden och när vi närmade oss Storholmen var vi förbi. Sedan var det bara att hålla honom bakom.

/patrik stenberg


Nya spant klara.....
...och nytt däck på gång.

Förberedelser på Indra

Elinstallation?

Sida vid sida med Ejfi

Henrik spanar efter vind

22 S356 Cirdan försöker hänga med

22 S349 Refuge likså

Henrik Moberg

230 Svalah

Ejfi drar ifrån

Burka i lä
Avhängda
Grattis till Malins besättning, bästa jakt