Europa Cupen för SK30 på Bodensjön, OJ OJ OJ!

Vilket superarrangemang av Bregenzer Segel-Club, det är svårt att beskskriva men Kalle Klinga på SWE-218 Malin sa så här efter regattamiddagen:
” Det är fan så man skäms alltså! Hemma i Sverige har vi regatta middagen i nåt jädra mastskjul med en seg köttbit och så kommer man ner hit, där det bjuds på så jädra fina fester.”

Man kan inte annat än att hålla med för även om startavgiften på 200 euro låter lite avskräckande så fick man tiofalt tillbaka. Det bjöds på laxbuffé och champagne på invigningen torsdag morgon! Sen var det raka spåret ut på banan. När man sedan kom iland fick man öl och korv.
Torsdag kväll var det middagsbuffé i stan med underhållning och även om det var lite svårt med de tyska skämten så var det ändå förstklassigt. Fredag kväll var det flott middag på restaurangen i klubbhuset. Regattamiddag och priscermonin hölls på en modell Waxholmsbåt. Vilket nog vinnarna var rätt glada över för trots att alla ropade ”WASSER WASSER” var det inte lämpligt att hiva dem i vattnet så de fick lämna festen torrskodda.

Detta var också en stenhård kappsegling med oerhört många resursstarka ekipage. Tyskarna kör ju entyp med i princip likadana Reimersbåtar, vilket märktes genom att de flesta seglade mycket tight. Men en båt stack ändå ut ur mängden och det var FRA 1 Pinchgut som chockstartade med två spikar första dagen i vindar omkring 5-6 m/s. Skippern Pierr-Eric Lys har importerat en Becker 30a från Australien framtagen av bla Olle Madebrink i slutet av 80-talet. Enligt Olle en helt perfekt byggd 30:a (formen finns i Sverige!). På fredagen blev det tre seglingar i skiftande vindar där FRA1 seglade in på 2, 3, 1 och Europa Cupen gick till Frankrike.

Ombord på Pinchgut seglade också Australiensaren Ian Mac Diarmid som gjorde sin femte Europa cup och på frågan vad han tyckte om seglingarna svarade han ” Well, it was bloody hard to communicate with this french bastards, but the helmsmen steers the boat beautifully”.

För svenskarna gick det så där. SWE 218 Malin kom på en sjunde plats och svenska 30-klubbens ordförande Patrik Stenberg med besättning Kristina Lundevall, sonen Johan, Jocke Rodebäck och Sylvia Ovefelt i lånade SUI 49 Poker halkade in på en 19e placering.

Mer info på: http://www.bsc.or.at/ec_30er/index.html.

Kurt Huppenkothen, Martin Klinga och JohanLaxbuffet
Navigatören

Vinnarna på FRA1 Pinchgut

Team Kling, samma besättning som i Nynäshamn --04
Patrik Stenberg
SUI49 Poker längst till vänster